- Прыём перадач ажыццяўляецца штодня з 8: 00-20: 00;
- Прыём і апрацоўка перадач праводзіцца на прахадной установы;
- Да перадачы дазволеныя толькі прадукты згодна з пералікам дазволеных для перадачы прадуктаў (гл. ніжэй)
- Забаронена прымаць прадукты з прыкметамі псуты, са скончаным тэрмінам прыдатнасці, а таксама не адпаведныя пераліку дазволеных для перадачы прадуктаў.
- Забаронена прымаць з прадуктовай перадачай асабістыя рэчы (адзенне, абутак і да т.п.). Выключэнні складаюць толькі выпадкі, калі факт прыняцця асабістых рэчаў абумоўлены ў будні дзень з сястрой -гаспадыняй.
- Прадукты перадаюцца ў двух індывідуальных пакетах з указаннем прозвішча, імя пражывае і перадае, даты прыёму перадачы, пераліку прадуктаў і іх колькасці.
- Усе прадукты харчавання павінны быць герметычна спакаваныя з мэтай апрацоўкі перад выкрыццём.
- Малочныя прадукты, сокі перадаюцца толькі ў прамысловай ўпакоўцы.
- Дзяжурная медсястра правярае адпаведнасць перададзеных прадуктаў паказаным пераліку, іх дабраякаснасць.
- Шматразовая тара (кантэйнеры, банкі), у якіх перадаваліся прадукты, вяртанню не падлягаюць.
Пералік прадуктаў харчавання, дазволеных для перадачы:
№ п/п |
Назва прадуктаў |
Дапушчальная колькасць
|
1. |
Ёгурты тэрмаўстойлівыя |
0,5-1 л. |
2. |
Каўбаса вэнджаная, сыравяленая |
500гр. |
3. |
Кандытарскія вырабы: печыва, булачкі, цукеркі, зефір, мармелад |
1 кг. |
4. |
Кансервы мясныя і рыбныя |
500 гр. |
5. |
Алей сметанковае |
200 гр. |
6. |
Мёд, варэнне |
500 гр. |
7. |
Малако пастэрызаванае (стэрылізаванае) |
1л. |
8. |
Малако згушчэнне |
0,5 л. |
9. |
Гародніна |
1 кг. |
10. |
Сала салёнае, вэнджанае |
500 гр. |
11. |
Сокі, газаваныя напоі |
1-1,5 л. |
12. |
Сухафрукты: курага, чарнасліў, разынкі |
500 гр. |
13. |
Сыры ў завадской герметычным пакаванні |
200 гр. |
14. |
Садавіна, ягады без прыкмет псуты |
1 кг. |
Забаронена да перадачы:
- Алкагольныя напоі.
- Вырабы з субпрадуктаў: зельц, лівер.
- Крэмавыя кандытарскія вырабы.
- Малочныя, мясныя, рыбныя прадукты хатняга прыгатавання.
- Салаты, кансерваваныя прадукты, грыбы ў любым выглядзе.